Sarin blogi

Vilpittömästi sinun

Sunnuntai 10.9.2017

Tehyn valtuustovaalit lähestyvät ja kaikkien äänioikeutettujen pitäisi olla saanut Tehyltä äänestysohjeet, äänestyslipun ja PIN koodin sähköistä äänestysmahdollisuutta varten huomenna 11.9 alkavaan äänestykseen.

 Vaalien lähestyessä myös erilainen ehdokkaiden mainonta niin sosiaalisessa mediassa kuin työpaikoilla on lisääntynyt. Hyvä niin. Pitäähän äänestäjien tietää ja tuntea ketä äänestää Tehyn päättäjäksi. Samalla näillä mainoksilla kannustetaan käyttämään sitä äänioikeutta mikä meille on jäsenyyden myötä annettu.

Joten minäkin mainostan

Minulle tehyläisyys on ollut tärkeä siitä alkaen kun opiskeluaikana lähdin tehyläiseen opiskelijatoimintaan, eli noin 20 vuotta sitten. Ei ollut silloin sosiaalista mediaa, mutta yhteisöllisyyttä toteutettiin tapaamisin ja reissuin. Noiden aikojen tuttavat etenivät kuka minnekin, osa jopa Tehyyn tai muuhun järjestöön palkkatöihin. Järjestötyö vei mukaan ja johdatti minut ensimmäiseksi STTK-opiskelijoiden puheenjohtajaksi. Sittemmin päädyin ammattiosastotoimintaan, Tehyn liittokokousedustajaksi, hallituksen varajäseneksi, varsinaiseksi jäseneksi ja työvaliokuntaan saakka. Olen kiitollinen siitä, että minuun on luotettu ja minua on äänestetty näihin tehtäviin. En ole kuitenkaan päätynyt järjestötöihin, minulle tämä on ollut harrastus, elämänmittainen harrastus.

Vuodet ovat kuluneet ja tehyläisen päättäjän roolin rinnalla olen myös työelämässä nähnyt monenlaisia tehtäviä ja työpaikkoja siitä kun kylvettäjänä aloitin. On ollut suuri etu, että teitä työkavereita ja kollegoita on ympäri Suomen. Nyt on sitten mahdollisuus myös äänestää minua mistä päin Suomea tahansa. Päädyin lopulta esimiestehtäviin ja tehyläinen taustani kummastuttaa edelleen aika ajoin. Minulle on ollut itsestään selvää, että kuulun Tehyyn, oman ammattialani liittoon. Onnistumiset ja ongelmat ovat aivan samat katsonpa minä niitä esimiehen tai tehyläisen päättäjän näkökulmasta. Ja kyllä, minua hävettää maksaa työntekijöilleni sellaista palkkaa, mitä sopimus sallii. Joten palkkauksen parantaminen on minunkin tavoite.

Minä haluan esimiehenäkin toimia avoimesti, sopimusten ja lakien mukaan. Se, että olen tehyläisenä päättäjänä oppinut esimerkiksi KVTES:n tai yhteistoimintalain ehkä paremmin kuin joku muu esimies, ei voi olla huono asia. Se, että olen hankkinut akateemisen lisäkoulutuksen ei myöskään ole johtanut liiton vaihtoon. Akateemisuus ei tehnyt minusta sen kummallisempaa ihmistä (lue akavalaista). Haluan olla omieni joukossa

Vuodet ovat myös kasvattaneet minua ihmisenä ja päättäjänä. Ei se Sari, joka ehkä nuoruudessa oli vielä vähän ujo ja epävarma uskonut, että nyt se vloggaa vaalivideoita ja puhuu vaikka ”aidanseipäästä” jos tarve vaatii. Pidän siis esiintymisestä ja haluan antaa tehyläisyydelle kasvot. Otan muut huomioon ja haluan yhteistä hyvää, tehyläistä hyvää. Jaan mielelläni ja usein ajatuksiani Tehyn päätöksenteossa, vaikka ne eivät ehkä aina kovin jalostuneita olekaan. Hallituskumppanit voivat todistaa, että suodatinta minulla ei aina ole. Lupaan tukea valituksi tullessani uusia päättäjiä, ihan kaikkia, olemaan oma itsensä. Uskon keskusteluun ja asioiden perustelemiseen. En kumartele kuvia ja rohkeuden puutteesta minua ei pitäisi saada kiinni. Uhkarohkea en kuitenkaan ole. En voisi esittää tukitoimena, että nyt kaikki tehyläiset laivaan ja matkustetaan Ruotsiin töihin. Olen siis vastuullinen.

Minä olen olemassa myös vaalien välissä. Ei ole itsetarkoitus päästä Tehyn päättäjäksi ja unohtaa miksi siellä ollaan. Päättäjien pitää näkyä ja kuulua myös sen jälkeen. Ja sitten vasta pitääkin. Rohkeasti vaan pyytämään tulevia valittuja esimerkiksi ammattiosastotapahtumiin keskustelemaan.

Minullakin on puutteeni. En ole koskaan toiminut esimerkiksi luottamusmiehenä. Kaikki kunnia heille jotka sitä päätyökseen tekee, mutta itse olen ajatellut, että Tehyn päätöksenteossa pitää käyttää sellaista kieltä, että minäkin ymmärrän sitä. Ilman luottamuskoulutusta tai – kokemusta. Hyvin olen ymmärtänyt. Puutteeksi täytyy laskea myös tämä pitkä kirjoitustyyli ja ajoittainen naiivius. Mutta elämään ei pidä suhtautua liian vakavasti, edunvalvontaan kyllä.

Ennen ehdolle asettautumista ja näin vaalien alla sitä miettii, että entäs jos se oli tässä. Maailmanloppu se ei ole, eikä pitäisi kyllä olla kenellekkään. Reipasta äänestysaktiivisuutta olen valintasi tai en!

 

Vilpittömästi sinun!

Sari 155

p.s Kuvassa liittokokousedustaja vuodelta 2009

lk_2009_sari.jpg

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tehyvaalit, 155

Työehtosopimuksien mukaisista työajoista- totuuden nimissä!

Sunnuntai 11.6.2017 klo 19:17

Tällä viikolla mediassa julistettiin isoilla otsikoilla kuinka parissa sote-alan liitossa alkoi 6h kesätyöaika. Tämän toisen liiton päättäjän roolissa luin tätä tietysti eri tavalla kuin jäsenet tai tavallinen kansalainen. Otsikkona se vaikutti suorastaan pöyristyttävältä asialta ja ilman taustatietoa minuakin olisi v….nut. Harmi vaan, että media myy uutisilla, jotka ovat melko usein irrotettuna kokonaisuudesta.

Tehyn työntekijöiden edunvalvoja tai ammattiliitto ei lähtökohtaisesti ole Tehy, vaan liitto nimeltä JAMI. Toki osa heistä voi kuulua siis lisäksi Tehyyn. Tehy on siis työnantajan asemassa, kun heidän työehtoihinsa liittyen istutaan neuvottelupöydässä. Heillä on oma työehtosopimuksensa, kuten meillä kuntapuolella KVTES tai yksityisellä puolella terveyspalvelualan työehtosopimus, ensihoitopalvelualan työehtosopimus, Hammaslääkärien työnantajayhdistys ry:n ja Tehy ry:n välinen työehtosopimus jne. Kaikissa näissä sopimuksissa on omia eroja ja minulle se esim. kuntapuolella työskentelevänä suo pitkän vuosilomaoikeuden 38 päivää. Heillä on sopimuksessa 6h kesätyöaika, mutta kumma juttu, että siitä muuna aikana tehtävästä työajasta ei uutisoitu. Tai siitä, että hekin saivat oman osana KIKY:stä, enkä tarkoita positiivisessa merkityksessä.

Hyvä kollega ja tehyläinen, olen todella pahoillani, että uutinen aiheutti meille sisäistä eripuraa. Väitän, että jatkamalla tätä keskinäistä torailua siitä nauttii ennen kaikkea meidän tehyläisten työnantajapuoli. Mikäs sen mukavampaa kun hajottaa meitä sosiaali- ja terveysalan pienipalkkaisia työntekijöitä näin sote-uudistuksen, ja tulevan neuvottelukierroksen kynnyksellä. Sitä minä en halua, etkä varmaan sinäkään. Ilman joukkovoiman ja yhteisön, tässä tapauksessa Tehy yhteisön turvaa, olemme kovin yksin taistelemassa asemastamme tulevassa sote:ssa. Kuten moni tietää, ”Loimaan kassaa” ei kiinnosta kuin työttömyyskorvaus. Se ei tarjoa myöskään ammatillista vastuu ja oikeusturvaa, jos sitä tarvitsen. Totuuden nimissä, se ei ole sinun etujesi mukainen vaihtoehto.

Jos haluat kaiken kaikkiaan muutosta Tehyn toimintaan tai Tehyn toimintaan työnantajan roolissa- on sinulla mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä Tehyn valtuustovaaleissa 11–18.9.2017. Niin me teemme tulevaisuutta ja muutosta- yhdessä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työehtosopimus, työaika, tehy

Moniammatillisessa organisaatiossa pitää yhdessä johtaa ja kehittää sairaalan toimintaa alueen potilaiden parhaaksi

Torstai 11.5.2017 klo 18:16

Lapin sairaanhoitopiirissä on meneillään organisaatiouudistus ja osana sitä sairaanhoitopiirin valtuusto on hyväksynyt marraskuussa 2016 uuden hallintosäännön. Päätöksen seurauksena sairaanhoitopiirin suurimman henkilöstöryhmän hoitotyön lähiesimiehet eli osastonhoitajat ovat siirtymässä ylilääkäreiden alaisuuteen. Ylihoitajilla ei olisi enää suoraa esimies-alaissuhdetta osastonhoitajiin, jotta he voisivat yhdessä varmistaa potilasturvallisen, parhaaseen näyttöön ja yhtenäisiin toimintatapoihin perustuvan potilaiden hoidon. Sairaanhoitopiirin valtuusto voi kokouksessaan 24–25.5.2017 päättää, että näin ei pääse tapahtumaan.

Ylihoitajat yhdessä osastonhoitajien kanssa varmistavat hoitotyön laadun. Tämä tarkoittaa, että hoito-, tutkimus- ja kuntoutushenkilöstö hallitsee työnsä ja osaaminen on kohdennettu oikein. Ylihoitajat huolehtivat myös, että lääkehoidon toteuttamiseen vaadittava osaaminen ja siinä vaadittavat luvat ovat kunnossa.  Jos hoitotyötä tai sen osaamista ei johdeta ja kehitetä sisältöä halliten, niin heikkolaatuisella hoitotyöllä voidaan heikentää merkittävästi potilaiden hoidon tuloksia, potilasturvallisuutta ja aiheuttaa jopa kärsimystä sekä turhia kustannuksia.

Prosessi- ja potilaslähtöinen organisaatiouudistus on kannatettava, mutta sitä ei pidä tehdä hoitotyön kustannuksella. Voimassa olevassa terveydenhuoltolaissakin todetaan, että hoitohenkilöstö on terveydenhuollon suurin ammattiryhmä, jonka tekemä työ on, yksilöiden, perheiden ja yhteisön terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, sairauksien ja tapaturmien ehkäisyä, kärsimyksen lievittämistä sekä sairaiden ja kuolevien hoitamista sosiaali- ja terveydenhuollon moniammatillisissa toimintaympäristöissä. Lapin sairaanhoitopiirissä yli 70% henkilöstöstä kuuluu tähän ammattiryhmään. He tarvitsevat ylihoitajia, jotka voivat moniammatillisessa organisaatiossa yhdessä johtaa ja kehittää sairaalan toimintaa alueen potilaiden parhaaksi.

Kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa 11.5.2017

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, hoitotyön johtaminen, ylihoitaja

Vaikea, mutta oikea päätös!

Keskiviikko 19.4.2017 klo 16:26

Hyvät tehyläiset, tukijat ja kannustajat!

Tällaista blogia ei ollut alun perin suunnitteilla.

Joudun kuitenkin jättäytymään Tehyn puheenjohtajakisasta pois. En siis ole ehdolla Tehyn puheenjohtajaksi marraskuussa Tehyn järjestäytymiskokouksessa, johon edustajat valitaan äänestämällä 11–28.9.2017.

Kunnioitan suomalaista yhteiskuntaa ja meillä eri instituutioissa noudatettavaa hyvää hallintotapaa. En pystyisi valituksi tullessani toimiaan täysivaltaisena Tehyn puheenjohtajana, koska puolisoni toimii keskusjärjestö STTK:n puheenjohtajana. Tämä on myös suomalaisen työmarkkinajärjestelmän näkökulmasta mahdotonta.

Vaikka päätös on pitkän harkinnan tulos, se oli loppujen lopuksi helppo ja täysin omani. Arvomaailmassani perhe menee kaiken muun edelle ja se ei ole myöskään kauppatavaraa.

Kiitän kuitenkin saamastani tuesta. Toivon kaiken kaikkiaan reilua vaalikampanjointia ja kannustan sinua lähtemään ehdolle Tehyn valtuustovaaleihin 7.4–31.5.2017. Näin olen myös itse tehnyt ja jatkan ajatusteni jakamista blogin muodossa valtuustovaalien ehdokkaana. Oma ryhmäni ja vaaliliittoni Terveydenhuoltoalan Yhdessä Eteenpäin on aidosti tehyläisten jäsenten asialla ja katsomme tulevaisuuteen. Ryhmämme tulee asettamaan tilalleni erittäin hyvän ja pätevän Tehyn puheenjohtajaehdokkaan 6.5.2017 pidettävässä kokouksessa.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tehy, yhdessä eteenpäin, tehyvaalit

Sinä olet Sote!

Sunnuntai 26.2.2017 klo 18:43

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus eli sote-uudistus. Tuliko mieleen jo, että ei, en halua lukea enempää? Katsoin muuten, että olin itse jo huhtikuussa 2013 blogannut hieman ”turhautuneen” oloisesti asiasta. No, kannattaa lukea kuitenkin tämä, jotkut asiat ottavat aikansa. Sote-uudistus tulee vaikuttamaan elämäämme kansalaisena ja veronmaksajina. Ja se vaikuttaa ennen kaikkea meidän yli 200 000 sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijän, sinun ja minun eli tehyläisten työsuhteisiin ja työn tekemiseen. Kuinka moni meistä vaihtaisi muuten vaan työnantajaa 1.1.2019? Kuinka moni haluaisi, että työpiste sijaitsisi maantieteellisesti useassa paikassa? Miten näet työnjaon mahdollisuudet uusissa rakennelmissa?

Tehy on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan koulutettujen edunvalvontajärjestö ja me jäsenet olemme se voimavara, joka toteuttaa sote-uudistuksen. Olemme uudistuksen tärkeimpiä henkilöitä. Valitettavasti kaikilla alueilla Suomessa tätä ei ole ymmärretty - vielä. Tehy on myös vahva ja arvostettu yhteiskunnallinen toimija, joten meillä on järjestönä velvollisuus vaikuttaa millaisessa toimintaympäristössä ja millä tavalla asiakkaita tai potilaita hoidetaan. Hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisen onnistuminen on sote-uudistuksen yksi tavoite ja se tulee näkymään meidän jokapäiväisessä työssämme.

Sote-uudistukseen liittyy lainsäädännöllisesti mm. maakuntalaki ja sote-järjestämislaki sekä uusimpana valinnanvapauslaki. Valinnanvapauslakiesitysluonnos oli julkisuuteen tullessaan joulukuussa kovin keskeneräinen ja aiheutti alan asiantuntijoissa laajalti suurta ihmetystä. Jos maan hallituksen suunnitelmat toteutuvat, siirtyy sosiaali- ja terveydenhuolto 18 maakunnan vastuulle vuoden 2019 alusta lukien. Kuntien nykyisistä terveyskeskuksista tulee sote-keskuksia, joita saavat perustaa myös yksityiset yritykset sekä järjestöt. Sairaalat siirtyvät maakuntien haltuun. Tehy on antanut oman lausuntonsa sote-järjestämislaista marraskuussa 2016.

Palvelujärjestelmää uhkaa pirstaloituminen yhtiöittäisvelvoitteen myötä ja palvelujen integraation toteuttaminen on hankalampaa. Palvelujen yhdenvertaisuuden ja saatavuuden parantaminen on vaakalaudalla. Ne ovat kuitenkin sote-uudistuksen perustavoitteita. Valinnanvapaus yhtiöittämisvelvoitteineen luo epävarmuutta henkilöstölle. Tuleeko kilpailuetu jatkossa sillä, että henkilöstöä vähennetään? Sote-palveluiden tavoite on tuottaa terveyttä, mutta yhtiöiden liikevoittoa. Eikö tässä ole ihan ymmärrettävä ristiriita? Miten tämä vaikuttaa henkilöstön työhyvinvointiin? Miten meidän jatkuvan ammatillisen osaamisen ylläpitämisen ja kehittämisen käy jatkossa. Tehy tulee jättämään oman lausuntonsa valinnanvapauslakipakettiin 28.3.2017 mennessä.

Lakiesitykset on tarkoitus käsitellä eduskunnassa kevään 2017 aikana. Maalaisjärkikin sanoo, että nyt suunniteltu aikataulu lakipakettien käsittelylle on yksinkertaisesti kohtuuttoman kireä. Tämä on asia, jonka Tehy on nostanut esille.

Useassa maakunnassa on siirrytty kuitenkin esivalmisteluvaiheeseen hyvässä aikataulussa kartoittaen edellytyksiä tehtävien, henkilöstön ja omaisuuden siirtämiselle. Henkilöstön siirtoon liittyen fiksuilla alueilla on perustettu henkilöstötyöryhmiä, joissa tehyläisetkin pohtivat, miten siirrot uudelle työnantajalle toteutetaan ja mitkä ovat pelisäännöt, joilla uuden työnantajan kanssa töitä tehdään. Tämä väliaikainen valmistelutoimielin jatkaa työtään, kun maakuntalaki ja sote-järjestämislaki tullee voimaan 1.7.2017. Kun maakuntavaaleilla valitut maakuntavaltuustot aloittavat työnsä alkuvuodesta 2018, niin vastuu toiminnasta siirtyy niille. Toivottavaa on, että mahdollisimman moni tehyläinen on ehdolla ja tulee valituksi myös maakuntavaaleissa – tehyläisten ääni on tärkeää saada sitäkin kautta kuulumaan.

Sote-uudistus syntyy poliittisilla päätöksillä, mutta me tehyläiset sen toteutamme. Tehyn lausunnoissa on korostettu erityisesti henkilöstön roolia ja osallistumista uudistuksessa, johtamista, osaamista, uudenlaisia palveluja sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Ole mukana uudistuksessa ja vaikuta Tehyssä, kuntapäättäjänä ja tulevassa maakunnassa. Olemme koonneet avuksesi mm. Tehyn viisi pointtia- Vain näin Sote-uudistus voi onnistua!

Viime Tehy vaalien slogan oli Sinä olet Tehy!

Tänään voimme sanoa myös, että Sinä olet Sote!

Sina_olet_sote_kuva_rajattu.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, maakunta, järjestämislaki, valinnanvapaus, tehy

Ajatuksia Tehyn valtuustoryhmistä ja puoluepolitiikasta

Sunnuntai 12.2.2017 klo 12:38

Ajatuksia Tehyn valtuustoryhmistä ja puoluepolitiikasta

#tehyvaalit #uusipuheenjohtaja #ye2017 #valtuustoryhmä

Julkaissut Sari Viinikainen Tehyn puheenjohtajaksi 12. helmikuuta 2017

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #tehyvaalit

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #tehyvaalit

Matkalla Tehyn puheenjohtajaksi - haluan edustaa sinua tehyläinen

Sunnuntai 15.1.2017

sariviinikainen.pngTäällä taas. On mukava palata kotisivujen merkeissä luoksesi. Nyt Yhdessä Eteenpäin -ryhmän Tehyn puheenjohtajaehdokkaana.

Kuten ehkä muistat, oma sairastumiseni toi minut sosiaali- ja terveysalalle ja teki minusta sairaanhoitajan. Tehyläiseksi päädyin Jyväskylän silloisen Spar-kaupan kahvihyllyn edestä, kun ystäväni Miia soitti kysyäkseen lähdenkö Tehy-klubitoimintaan mukaan. Ja minähän lähdin. Tehyläisyydestä tuli hyvin pian tärkeä osa elämää ja nyt kun ajatellen asiaa tarkemmin, ei se ole ihme.

Tehyn tarina on kertomus suomalaisen työssäkäyvien naisten joukkoliikkeestä, mikä yhdistyy vahvasti naisten asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa ja työelämässä. Tehy syntyi muutamien kauaskantoisesti ajattelevien, rohkeiden naisten halusta tehostaa hajallaan olevien terveydenhuoltoalan järjestöjen edunvalvontaa. Joukkovoima ja tasa-arvo ovat kantaneet läpi Tehyn olemassaolon.

Väittävät, että suomalaisen työelämän suurin haaste on kyky uudistua. Uskon, että tietyllä tapaa myös ammattiyhdistysliike ja Tehykin kaipaa uudistamista. En lähde ”muutos on mahdollisuus” jargoniaan, sillä muutos voi olla sitä, mutta se on myös entisestä, ehkä turvallisestakin luopumista. Ja kuten kaikki tiedämme, tulevien vuosien haasteet meidän jokaisen työpaikalla liittyy enemmän tai vähemmän sote-uudistukseen. Nyt jos koskaan emme voi olla hajallaan.

Minä Tehyn puheenjohtajana

Uskon olevani tämän ajan kauaskantoisesti ajatteleva ja rohkea nainen, joka auttaa tehyläisiä sote-uudistuksen läpi ja huolehtii, että senkin jälkeen tehyläinen saa työstään palkkaa jolla elää, tuntee pääsääntöisesti työniloa, jaksaa töissä ja kykenee kehittämään sekä kehittymään ammatillisesti. Että voi tuntea olevansa ylpeästi tehyläinen! Kykenen johtamaan, kestän turbulenssia, enkä kaadu pienestä ja uskon itseni lisäksi jäseneen, juuri sinuun.

Koulutukseni, työkokemukseni ja tehyläisen päätöksentekijän roolin myötä tunnen riittävästi historiaa, mutta katson tulevaisuuteen. Suuntaa ja tavoitteita määrität myös sinä vaikuttamalla Tehyn vaaleissa tänä vuonna. Lisäksi edustan jäsenprofiilililtani ”keskiverto” tehyläistä. Tehyläisten keski-ikä on 40,4 vuotta, minä olen 40. Tehyläisistä reilu puolet on koulutukseltaan sairaanhoitajia, niin minäkin. Kevennyksenä totean, että Kataisen luoman fiktiivihahmon ”Sari Sairaanhoitajan” on aika nousta esiin, positiivisessa merkityksessä.

Puheenjohtajan valinta

Tehyn ensimmäiset laajennetut valtuustovaalit käydään 11.–28.9.2017. Vaaleissa valitaan Tehyn ylimpään päättävään elimeen 83 valtuutettua. Uusi valtuusto pitää järjestäytymiskokouksen 13.–15.11.2017. Siellä valtuutetut valitsevat Tehylle puheenjohtajan, varapuheenjohtajat, liiton hallituksen sekä suuntaavat tavoitteita tulevaan nelivuotiskauteen. Valtuusto valitsee Tehylle puheenjohtajan, koska yhdistyslain mukaan suoraa jäsenvaalia siitä ei voi järjestää.

Sinä voit vaikuttaa äänestämällä Tehyn valtuustovaaleissa. Kannustan myös kaikkia tehyläisiä lähtemään ehdokkaaksi. Et tarvitse aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Riittää, että olet vaalikelpoinen tehyläinen ja haluat hoitaa tehyläisten asioita.

Vaalipiirinä valtuustovaaleissa on koko Suomi, joten tehyläiset voivat äänestää ketä tahansa vaaleissa ehdolle asettautunutta. Lähtemällä mukaan Yhdessä Eteenpäin -ryhmän vaaliliittoon ja äänestämällä sen ehdokasta voit tukea minun valintaani Tehyn puheenjohtajaksi.

Olethan yhteydessä, jos haluat tietää enemmän. Kiitos tuestasi jo etukäteen.

Sari

1 kommentti . Avainsanat: Tehyn puheenjohtajaehdokas, Tehyn vaalit 2017

Miksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri päätyi mustalle listalle?

Tiistai 16.9.2014 klo 6:46

Tehy julisti eilen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hakukieltoon 22.9. alkaen. Taustalla on sairaanhoitopiirin organisaatiouudistus, minkä myötä suurimman henkilöstöryhmän eli koulutetun hoitohenkilöstön johtaminen on ajettu alas. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin päättävät elimet ovat toiminnallaan paljastaneet tahtotilansa sairaanhoitopiirin hoitotyön tulevaisuudesta ja sote-uudistuksen toimeenpanosta. Sillä ei näytä olevan heille mitään merkitystä.

Koulutettu hoitohenkilöstö edustaa suurinta ammattiryhmää terveydenhuollossa. He ansaitsevat ammattitaitoisen ja hoitotyön tuntevan johdon – myös tässä sairaanhoitopiirissä.

Hoitotyön johtajat varmistavat ja turvaavat, että jokaisessa työvuorossa on osaavia hoitajia. He huolehtivat, että hoitohenkilöstö saa heille kuuluvan osan yhteisestä koulutus- ja kehittämismäärärahasta. Ammattitaitoiset hoitotyön johtajat kannustavat ja tukevat työntekijöitään soveltamaan parasta saatavilla olevaa tutkittua tietoa potilaan hoidon onnistumiseksi. Samalla he varmistavat, että jokainen hoitaja hallitsee työnsä.

Hoitotyön johtajat yhdessä hoitohenkilöstön kanssa etsivät aktiivisesti uusia ja tuloksellisia toimintamalleja potilaiden hoitoon; kuten esimerkiksi reseptioikeuden laajentaminen hoitohenkilöstölle ja hoitajavetoiset vastaanotot. Koulutettu hoitohenkilöstö on läsnä vuorokauden jokaisena tuntina ja huolehtii potilaiden hoidon kokonaisuudesta tulohetkestä aina kotiutukseen saakka. Aivan liian usein hoitava lääkäri tapaa potilaan pikaisesti kerran vuorokaudessa, aina ei edes niinkään usein.

Hoitotyön johtajat tekevät työtään systemaattisesti, varmistavat potilasturvallisuuden ja ennakoivat tulevaisuutta. Yhä niukempia taloudellisia resursseja käytetään vastuullisesti ja kohdennetaan oikein.  Se vain on nyt niin, että tämä ei onnistu ilman hoitotyön johtamista; osastonhoitajaa, ylihoitajaa ja hallintoylihoitajaa.

Näyttää siltä, että hoitotyön johtajien aseman ja toimivallan alasajo kytee myös muissa sairaanhoitopiireissä, organisaatioissa ja kunnissa. Valitettavasti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri oli se, joka nyt päätyi mustalle listalle. Hakukiellon myötä avoinna olevia työsuhteita ja virkoja ei haeta.

Olisi toivottavaa, että päättäjät myös muualla pysähtyvät nyt ajattelemaan, mikä merkitys koulutetulla hoitohenkilöstöllä on potilaiden hyvässä hoidossa ja kuka sitä johtaa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei valitsemallaan tiellä ainoastaan vahingoita työnantajaimagoaan, vaan hukkaa mahdollisuuden onnistuneeseen vuosikymmenen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen toimenpanoon.

On varmaa, että turvaamalla hoitotyön johtajien asema ja täysimääräiset toimivaltuudet uudistuksen toimeenpano olisi varmasti huomattavasti helpompaa.

(kirjoitus on julkaistu Demokraatti-lehdessä 16.9.2014)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hoitotyön johtaminen, hakukielto, VSSHP

Kuka haluaa- hoitotyön johtajan tehtävät sote-uudistuksen myötä?!

Keskiviikko 3.9.2014 klo 21:49

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön suurimman ammattiryhmän; koulutetun hoitohenkilöstön johtaminen tuntuu unohtuneen sote-uudistuksessa. Valitettavia ennusmerkkejä sen toimeenpanosta, lakiesityksen ollessa vielä lausuntokierroksella, on jo havaittavissa. Eri puolella Suomea puuhastellaan terveydenhuollon organisaatiorakenteiden uudistamista, joissa hoitotyön johtajat pyyhitään punakynällä kylmästi yli. Hoitotyön johtamisen merkitystä tuloksellisen ja potilasturvallisen hoitotyön varmistamisessa ei ymmärretä.

Olen useasti omalla esimiesuralla miettinyt mistä kaikesta hoitotyön johtaja vastaa ja mihin kaikkeen kätensä, kyynärpäitä myöten laittaa. Lista on niin pitkä ja laaja, että joskus sitä on vaikea myös itsensä hahmottaa. Epäilen, että näitä tehtäviä hamuavilla ei ole sitä vähääkään kykyä. Kokeillaan.

Henkilöstösuunnittelu; kuka osaa ja mitä osaa, mitä osaamista yksikössä a, b ja c tarvitaan potilashoidon näkökulmasta, koulutussuunnittelu - miten toteutuu tarpeen, täydennyskoulutusvelvoitteen näkökulmasta, täältä vapautui vakanssi tänään, tuolla tarvitaan ensi viikolla, riittääkö nyt kahdeksan hoitajaa aamuvuoroon, nämä jäi eläkkeelle, rekrytoi tilalle - hoida rekrytointiprosessi, jaa ei saa täyttölupaa - miten hoidetaan työt jatkossa ilman että potilaiden hoito kärsii, vuosilomat sadoilla hoitajilla niin että yksiköt voidaan pitää avoinna 24/7, työvapaa, perhevapaa, uudelleen sijoittaminen, puutu poissaoloihin - hoida keskustelut, palaa pitkältä sairauslomalta töihin - hoida keskustelut, ongelmia työssä selviytymisessä - hoida keskustelut. Ja huokaus, listasin vain osan.

Prosessien johtaminen; mistä potilaat tulevat hoitoon- yhteistyö päivystyksen, kotihoidon, ensihoidon, hoitolaitosten, kotisairaalan kanssa, kotiutusvaihetta varten sama suunnittelu ja kehittäminen uusiksi toiseen suuntaan- satoja palavereja, mitä ja miten toteutetaan laadukasta hoitotyötä yksikköni/yksikköjeni sisällä - miten mitataan laatua, mitä turvallinen lääkehoito on, mitä tämän ja tuon potilasryhmän kohdalla tärkeää- yhtenäiset hoitokäytännöt, miten huolehditaan kuolevan potilaan hoidosta, miten edistetään, että hoito yksiköissäni perustuu tutkittuun, parhaaseen saatavilla olevaan tietoon - kaikkialla, sähköpostiviestillä ei voi kehittää tai johtaa, miten ja mitä yhteistyötä tehdään oppilaitosten kanssa. Ja huokaus, listasin vain osan.

Tämän ohella huolehdit työnohjauksesta, potilaspalautteista/-valituksista, kiinteistöhuollosta, työterveydestä- työhyvinvoinnista, remonttitarpeista, korjauksista, atk-järjestelmistä – käyttöönottoprosesseista, tunnuksista, käyttökatkoista, hygienia-asioista, valmius- ja suuronnettomuussuunnitelman käyttöönotosta, poikkeusolojen suunnitelmasta, ruokahuollosta, opasteista, potilaskuljetuksista, muusta logistiikasta, sänkyvaraston ylläpidosta, paloturvallisuudesta. Ja huokaus, listasin vain osan.

Tarkoitukseni ei ole valittaa. Minä pidän tästä. Siitä, että voin hoitotyön johtajana itsenäisesti vastata hoitotyöstä ja sen lukuisista sivujuonteista. Vastaan siitä mielelläni myös sote-uudistukseen toimeenpanon myötä. Minulle se on sekavasta listauksestani huolimatta hyvin jäsentynyt tehtävä ja työnkuva - päämääränä potilaiden tuloksellinen ja turvallinen hoitotyö. En usko, että sinä lääkärikollegani haluat tämän. Voit keskittyä potilaiden kliiniseen hoitoon ja omiesi johtamiseen. Meitä molempia tarvitaan aidosti moniammatilliseen sosiaali- ja terveydenhuollon johtamiskenttään.

6 kommenttia . Avainsanat: hoitotyön johtaminen

"Porukalla päätetään"- myös näissä vaaleissa

Torstai 15.5.2014 klo 12:58

Viime päivinä yhdessä jos toisessa mediassa on toistettu, pilailtu ja ihmetelty SDP:n uuden puheenjohtajan Antti Rinteen lausahdusta ”Porukalla päätetään”. Juu täytyy myöntää, että olen itsekin syyllistynyt siihen…sori. Tarkemmin ajateltuna sanomalla on kuitenkin tärkeä merkitys. Demokraattisessa yhteiskunnassa niin pitäisi toimia - päättää porukalla.

Viime EU-vaaleissa esimerkiksi porukkaa oli vain 40%. Se osa suomalaisista halusi päättää hyvinvointivaltion ja työstä sekä työelämän tulevaisuudesta. Noloa, porukalla ei siis oikeastaan päätetty. Kukaan ei voi sanoa, että ei olisi tietoinen EU- vaaleista; paikallislehden sivumäärä on lisääntynyt viime päivinä ja lehti opastaa myös käyttäytymiseen äänestyspaikalla. Television mainostauoilla Stubb osoittelee sormellaan ja YLE:n kanavilta voi seurata jankkaavien toimittajien vaalitenttejä. Vaalitietoisuutta lisäävät myös kävelykatujen ja torien päiväkahvipaikat sekä naapurin lasten kaikenkirjavat ilmapallot. Nasimalla, Antilla, Ollilla ja Hennalla on muuten jokaisella oma lempiväri.

Paikallislehti oli ehtinyt haastattaa valtio-opin dosenttia, että kannattaako äänestää puoluetta vai ehdokasta. Pitkän perustelun jälkeen lopputuloksena oli, että syytä on perehtyä molempiin, päättää onko vasemmalla vai oikealla ja katsoa mitä mahdolliset ehdokasvaihtoehdot ovat mieltä ympäristö- ja talouspolitiikan suurista linjoista sekä mitä europarlamenttiryhmä ajaa (itsellähän on suuria vaikeuksia muistaa ALDET,ECRT, EFDT jne.) Toisin sanoen päiväkahviajan puuttuessa, jokin kymmenistä vaalikoneista olisi liene helpoin tapa ratkaista asia. Niitä tehdessään voi yllättää myös itsensä…hieman kyllä pettyisin jos kone antaisi minulle vaihtoehdoksi Muutos 2011- ryhmän. Minusta kun tuo vuosi on jo eletty ja muutosta ei voi tehdä takautuvasti?!

Ja toivottavasti hullunkurisesta EU-vastaisuudesta on jo päästy eroon. Toki tunnustan, että minäkin taisin hetken ajatella EU-vastaisesti ennen siihen liittymistä, mutta vain hetken! Rahayksikkömuunnin roikkui vielä hetki sitten avainnippuni päässä. Olihan tärkeää tietää mitä summa on ”vanhassa rahassa”. Lehmien määrää ei kai sitten päätetty ”Prysselissä” ja työvoiman liikkuvuus ei tuonut ruskeasilmäisiä eteläeurooppalaisia miehiä viemään suomalaisia naisia. Kaupastakin saa edelleen Valion ravatonta maitoa.

Joten EU:sta kannattaa tietää ja ottaa selvää ennen kuin ryhtyy aktiivisesti tai passiivisesti vastustamaan.

Niin, että päätetäänkö porukalla palkansaajina, että 13 suomalaista meppiä istuu parhaan lomakuukauden alussa 1.7.2014 Strasbourgissa? Toki jos minä voisin päättää istuisivat ne joka kerta Brysselissä.

p.s Ennakkoäänestysmahdollisuus Europaan parlamenttivaaleissa ensi tiistaihin 20.5.2014 saakka ja sen jälkeenkin ehtii varsinaisena äänestyspäivänä 25.5.2014 piirtämään numerot äänestyslipukkeeseen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU-vaalit, palkansaaja

Minä sinut muistan Mari!

Tiistai 22.4.2014 klo 19:23

Mietin vakavasti kirjoitanko nämä ajatukseni paperille, mutta ehkä enkeli olkapäällä kehotti niin tekemään.

Oli kaunis keväinen aamu, Tourujoessa vesi lainehti vapaana, linnut lauloivat kevättä rinnassaan ja minä tunsin olevani onnellinen. Mielessä painoi kuitenkin arkiset asiat, kuten väitöskirjan kirjoittaminen, siivoamaton varasto, verottajan mätkyt jne. Kotona oli ihan hiljaista, kun selasin tutkimusartikkeleita ja naputin konetta. Kuten tavallista, sosiaalinen media tarjosi tauon…Sitä en kuitenkaan olisi halunnut lukea. Iloinen ballerina, sanavalmis nainen, upea äiti ja puoliso, erinomainen esimies, loistava kollega ja aktiivinen tehyläinen oli poissa. Lopullisesti. Sillä hetkellä kyyneleet tulivat valtoimenaan. Se oli ja on niin väärin!

Ehkä Mari oli sielunsisareni, keneen ehdin tutustua vain vähän, mutta riittävästi, jotta opin jotain edunvalvontaa tärkeämpää. Elämä on tänään, arki on ihmeellistä, ilo kantaa ja positiivisuus kaunistaa, ihminen pystyy mihin vaan, mielipiteensä pitää aina ilmaista, sosiaaliset verkostot laajentavat ajattelua, huumoriälyä tarvitaan ja olemme upeita, vahvoja naisia. Sellaisena minä Mari sinut muistan.

Enkeleitä ystävä matkallesi ja voimia suuressa surussa läheisillesi!

p.s koska Mari luet tämän, levität nyt siipesi lapsiesi, puolisosi ja läheistesi ympärille. Mutta tiedän, että se olet Sinä, kun joku sipaisee joskus olkapäätäni.

enkeli

Kommentoi kirjoitusta.

Korot (lasi)kattoon- valta pätevimmälle!

Tiistai 11.3.2014 klo 13:53

Aamulehden uutisointi Tays:n lääkärien eroamisesta toimialuejohdon valinnan vuoksi sai eilen keskustelupalstat ja sosiaalisen median innostumaan. Asiaan lisäsi puhtia Lääkärilehden viime viikolla julkaisema kolumni (6.3.2014) kuinka lääkäri haluaa lääkärijohtajan. Kyseissä tekstissä mainittiin kuinka 70–80 luvulta alkaen jatkunut keskustelu lääkärijohtaja vai joku muu on taas ”herännyt henkiin”. Niin kollegat hyvät…sosiaali- ja terveydenhuollon rakennemuutoksessa on syytä paneutua myös johtamisen uudistamiseen.  Lääkärien johtajan ei tarvitse enää 2000-luvulla olla lääkäri, eikä sitä linjaa olisi koskaan pitänyt sallia (viitaten 70-luvun lopun johtosääntökiistoihin).

 

Toimialuejohtajan tehtävä on hallinto-/johtosäännön mukaan johtaa toimialueen toimintaa, vastata sen taloudesta ja toiminnallisesta tuloksesta. Toisin sanoen hän johtaa alueensa palvelukokonaisuuksia niin, että kussakin hoitoprosessissa olevat kansalaiset saavat näyttöön perustuvaa hoitoa, joka tarvittaessa alkaa/jatkuu hoitoketjuna työterveyden, kotihoidon, terveyskeskuksen jne., kanssa. Missään kohtaa tehtävää en näe perustetta lääkäritaustalle. Minusta ko. johtajan tärkein tehtävä on nähdä kokonaisuus ja pystyä katsomaan toimintaa kauempaa, kuin oman professiohunnun sisältä.  Huomioiden palvelurakenneuudistus ja taloudellinen tilanne, johtajan on syytä myös erittäin kriittisesti arvioida toimintaa. Siihen uskon ko. sijaisen olevan oiva valinta.

 

Lääkärin valitsemista toimialuejohtajaksi on perusteltu, kuinka lääkemenojen ylittymisestä tai laitehankinnoista ei voi päättää hoitajan koulutuksella. Höpö, höpö…minäkin ymmärrän, että lääkemenot ylittyvät, jos niitä ei ole budjetoitu oikein. Tai erityiskallista sytostaattihoidon tarvetta ei ole pystytty arvioimaan budjettia tehdessä. Sairastuvuus ei aina noudata tilastoja. Isommat investoinnit/laitehankinnat tehdään myös suunnitellusti ennen toimintavuotta. Laitehankintojen kohdallakin noudatetaan käsittääkseni tarveharkintaa eli hyöty potilaille, vaikutus hoitoaikoihin, näyttö vaikutuksista hoitotuloksiin jne. Laitehankinnan peruste ei ole valmistajan edustajan vierailu tai illallinen kaupungin parhaassa ravintolassa. Sairaalassa on myös nimettynä johtajaylilääkäri, joka hallintosäännön mukaan johtaa ja vastaa sairaanhoitotoiminnasta. Että jos arvoisa kollegalääkäri ei pysty itse päätöksentekoon, voi hän tarvittaessa kääntyä hänen puoleen. Muita syitä….huonoja tai ontuvia sanon minä!

 

Kyse on yksinkertaisesti vallan tai sen tunteen menettämisestä. Ei hyväksytä, että ”jumalasta seuraava ammattikunta” joutuu luovuttamaan johtamisen mandaatin pätevimmälle johtajalle, joka saattaa jopa kyseenalaistaa vallitsevia toimintatapoja tai uudistaa niitä. Pätevä johtaja kun sattuu tällä kertaa olemaan ”hoitotieteilijä” ja väitellyt. Ja vielä nainen korkokengissä (anteeksi Elina, olet minusta upea). Kyllä sen vuoksi kannattaakin kiukutella ja irtisanoutua. Mitä niistä alueen potilaista, he kun saattavat sijaisuuden myötä saada parempaa hoitoa. Ei tietenkään kannata antaa hänelle tukea työhönsä vaan sijaisuuden ajan taistella vastaan tätä kauheaa vääryyttä.* naurua* Ja väite ettei lääkärikuntaa kuultu, on tietysti valitettavaa. Minä vaan en hoitajataustaisena ole koskaan tullut kuulluksi kun lääkäritaustaista toimialuejohtajaa on valittu.

 

Mutta lopuksi. Hieno päätös Tays:n johdolta ja hallitukselta. Hienoa, että valitsitte sijaisuuteen pätevimmän henkilön, joka on toiminut toimialuejohtajan sijaisena aiemminkin.  Menestystä Elinalle; olet hyvä!

 

p.s Ai millä mandaatilla huutelen: Tays:n toimialuejohtajan sijaisen entisenä alaisena, hoitajataustaisena vastuualuejohtajana, tehyläisenä ja naisena.

 

p.p.s.s Lainaan Keskisuomalaisen pilapiirtäjän kuvaa vuodelta 1988 Maija Anttilan kirjan sivulta, koska siinä on jotain tuttua tähän tilanteeseen ;)

laakariliitto_final

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TAYS valta johtaminen

Kohotetaan KOHO:lle ja muita mietteitä Tehyn hallinnon vinkkelistä

Torstai 27.2.2014 klo 17:39

Tehyn hallinnon näkökulmasta vuosi on käynnistynyt merkittävien päätösten ja samaan aikaan kuntien ja kuntayhtymien talouden paniikkitoimien siivittämänä. Eikä sote-uudistustakaan ole saatu saatettua päätökseen. Että työtä on riittänyt ja riittää tehyläisten etujen säilyttämiseksi ja parantamiseksi.

 

Tehyn valtuusto teki 12.2.2014 kokouksessaan päätöksen uuden kunta-alan neuvottelujärjestön, KOHO:n (Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö ry) perustamisesta. Tänään 27.2 perustetun neuvottelujärjestön myötä Tehy ja Super istuvat tukevasti kunta-alan neuvottelupöydässä valvoen noin 250 000 koulutetun hoitohenkilöstön etuja. Sinänsä organisaatiorakenne KOHO:ssa on kevyt ja mukana olevat jäsenjärjestöt Tehy, Super ja tänään mukaan hyväksytty SPAL huolehtivat entiseen malliin itsenäisesti valtakunnallisen ja paikallisen edunvalvontansa. Kaikilla on myös omat pääluottamus- ja luottamusmiehet.

 

Ja mitä tällä sitten saavutettiin. Noh, tuollaisella jäsenmäärällä neuvottelupöydän tuolien määrä on varmistettu ja koulutetun hoitohenkilöstön ääni kuuluu. Eikä yhtään merkityksettömämpi päätös työllisyys- ja kasvusopimuksen myötä ole se, että kaikki pöydän ympärillä olevat järjestöt sitoutuivat tarkastelemaan pääsopijajärjestöjen edustavuutta ja sisältöjä kesään mennessä. Viitsisikö nyt julkisesti sohaista, mutta ihan ihmettelen miten paljon esim. KTN:n jäsenistä kunta-alalla työskentelee…. Mutta kohotetaan me siis malja KOHO:lle ja koulutetulle hoitohenkilöstölle eli meille!

 

Tehyn hallinnossa ja toimistolla on myös edelleen oltu yhteiskunnallisesti valveutuneita vaikuttajia. Tehyn hallitus on käsitellyt mm. sote-uudistuksen tilannetta ja antanut kommenttejaan 13.3 lausuntokierroksella olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain loppuraporttiin. Saas nähdä saadaanko lakiesitys kevään aikana eduskunnan käsittelyyn ja miten tehyläinen näkemys siinä näkyy. Sekavalta, jopa skitsofreeniselta tuo uudistus tuntuu. Ihan kun kukaan ei uskaltaisi tehdä kipeitä päätöksiä, vaikka jokainen poliitikko, kuntapäättäjä jne, tietää, että jonkun on pakko. Yritetään miellyttää vähän kaikkia ja tasataan korkeintaan rakennelman nurkkia. Alas vaan ja uutta tilalle sanon minä!

 

Säästötoimet ja – suunnitelmat ovat arkea tehyläisillä työpaikoilla. Tehyssä on kerätty tietoja niistä ja tällä hetkellä ainakin 25 kunnasta tai/ja kuntayhtymästä ko. toimista on ilmoitettu. Asiakkaat ja potilaat olisi hoidettava pyhällä hengellä ja työnantajalla tuntuu olevan idioottimaisia innovaatioita tehdä niitä säästöjä :(  Omaan luottamusmieheen kannattaa olla aktiivisesti yhteydessä ja asioiden monenlainen pohdinta & näkemyksien tuominen paikallislehtiin sekä kuntapäättäjille jopa suositeltavaa. Eihän meidän terveydenhuolto pelkästään säästämällä pyöri….vai miten tuo ”ymistäänkään” ;)

p.s ja jos epäili minun ”hiljentyneen” niin väärässä oli. Aika ajoin on hyvä pysähtyä ja huolehtia myös oman elämän ”edunvalvonnasta”.

 

 puu_maenpaalla.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KOHO, säästötoimet, sote-uudistus

Arvon me ja he ansaitsemme

Torstai 28.11.2013 klo 10:21

Maan hallituksen rakennepaketin yhteydessä ajetaan läpi mielipuolisesti, että kelpoisuusehtojen alentaminen sallitaan. Asia kohdistuu sosiaali- ja terveydenhuoltoon hoiva-avustajakoulutuksen tiimoilta. Koulutuksen, jota me emme tarvitse. Emme voi sallia, että Suomen, aiemmin laadukkaan ja kansainvälisen vertailun kestävän ja viranomaisten vahvaan säätelyyn perustuva sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikunta romutetaan. En voi kutsua tuon koulutuksen suorittanutta henkilöä edes kollegaksi. Hän ei nimittäin Valviran lausunnonkaan mukaan voi työskennellä yksin tai vastata itsenäisesti asiakkaan/potilaan hoidosta. Minä, Sari Sairaanhoitaja en yksinkertaisesti suostu työskentelemään avustajan kanssa ja valvomaan sekä vastaamaan ko. henkilön toiminnasta. Tuo ei myöskään pelasta alan työvoimapulaa; kuka haluaa tulla alalle jossa vastaat oman toimintasi lisäksi kymmenestä avustajasta. Arvon me siis ansaitsemme osaavana ja ennen kaikkea koulutettuna hoitohenkilökuntana!

 

Näyttää myös siltä, että yhteiskuntamme arvomaailmamme romuttuu tuon esityksen toteutumisen myötä. Maan hallitus hyväksyy, että heikommassa osassa olevat kansalaiset; vanhukset ja vammaiset eivät ole oikeutettuja laadukkaaseen palveluun, vaan heidän kohdallaan voimme tinkiä ammattihenkilön osaamisesta ja koulutuksesta. Häpeän päättäjät teidän puolesta!!! Mutta niin makaa, kun petaa sanotaan. Te hyväksytte samalla myös sen, että kun itse tulevaisuudessa tarvitsette sosiaali- ja terveysalan koulutettua hoitohenkilökuntaa on tilalla ”puurokurssin” käynyt henkilö, joka voi teille kyllä aamupuuron keittää, mutta insuliinin voitte pyytää vaikka naapurin narkkaria pistämään ja samalla hän voinee arvioida hoidon tarpeesi. Omaan arvomaailmaan on aina kuulunut heikoimmassa osassa olevien puolustaminen, toivon todella maan hallitus, että teidänkin. Arvon hekin ansaitsevat!

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hoiva-avustajakoulutus

Kaiken se kestää, kaiken se kärsii - esimies?!

Maanantai 4.11.2013 klo 18:25

En kirjoita avioliitosta tai rakkaudesta, vaikka otsikon mukaan niin kai väitetään. Puhun esimiehenä olemisesta ihmisenä. Ja vaikka työasioita ei hoideta sosiaalisessa mediassa tai muussa julkisessa foorumissa, niin nyt teen sen tarkoituksella. Kuitenkin niin, että ketään ei tunnisteta. Sain tänään nimittäin palautetta. Olen kuulemma tyrannosaurus. Kun työpäivän päätteeksi tulin kotiin, ei peilistä katsonut mitään niin kamalaa. Kyllä sieltä katsoi ihminen. Esimies, jolla on myös sielu ja tunteet. Mutta kiitos siitä työntekijä. Ei tarvinnut lähteä pimeään kaatosateeseen lenkille, jotta löytäisin blogiaiheen. Sinä sait minut inspiroitumaan.

 

Kaikilla meillä on työpaikoilla säännöt, ohjeet ja sopimukset. Julkisessa terveydenhuollossa se tarkoittaa sitä, että kunnat sairaanhoitopiirin omistajina ohjaavat meille x- määrää rahaa (josta muuten johtajaylilääkärin sijainen kirjoitti tänään Keskisuomalaisessa ansiokkaan jutun). Tuohon rahamäärään perustuu pitkälle se mitä sairaalassa tehdään, mihin tai miten se käytetään, paljonko kullakin on henkilöstömäärärahaa, ostetaanko jotain tarvikkeita ja miten kukin meistä esimiehistä samalla niukkuudella hoitaa oman tonttinsa. Siihen tehdään suunnitelma, jota ohjaa sairaanhoitopiirin valtuusto ja hallitus. He asettavat rajat, ja niiden sisällä toimitaan. Ja kuten tiedämme, taloudellinen tilanne ei ole kovin kummoinen missään, joten suunnitelmat ovat tällä hetkellä sen mukaiset. Että esimiehesi ei ole sitä keksinyt.

 

Esimiehet on valittu ja valitaan johtamaan toimintaa suunnitelmien mukaan sekä varmistamaan kukin omalla paikallaan, että homma hoituu ja rajoissa pysytään. Usko pois, se kovapalkkainen lääkärikin joutuu esimiesasemassa niin tekemään, vaikka henkseleitään paukuttelee ja kahvihuoneessa kovalla äänellä huutelee vähät välittävän budjetista tai toimintasuunnitelmista.

 

Ja vaikka välillä tuntuu, että esimies johtaa vaan asioita tai rahaa, niin ilman ns. ihmisten johtamista ei tässä pestissä pärjää. Tässä hommassa täytyy kuunnella, tukea, mahdollistaa, sovitella, motivoida, palkita, kannustaa, antaa palautetta, selvitellä ristiriitoja ja ongelmia, luottaa, kunnioittaa, tehdä päätöksiä (kymmeniä päivässä, satoja viikossa, kun kaikkien asioiden osalta ei voi nukkua yön yli), nauraa, itkeä, olla empaattinen, riittävän etäinen, mukava, inhimillinen, asettaa rajoja (joskus ikäviäkin), välillä puolustaa omiaan kun naarasleijona. Ennen kaikkea yrittää tehdä parhaansa. Ja välillä joutuu oikein ravistelemaan työvaatteistaan työasiat kotiovella, ettei kanna tuota kaikkea inhimillistä ihmissuhdekuormaa kynnyksen yli.

 

Hyvä työntekijä, arvostan osaamistasi ja ammattitaitoasi tehtävässäsi, jossa olet. Odotan sinulta ammatillista työpanosta, mutta myös ammatillista käytöstä. Kehottaisin vaikka googlettamaan sanan ”alaistaidot”. Sellaiseen koulutukseen tuen osallistumistasi mielelläni.

 

p.s Ja kerrottakoon lopuksi, että en tehnyt mitään Turpo-ilmoitusta, ilmoittanut työsuojeluvaltuutetulle, luottamusmiehelle tms. (taitavat lukea muutenkin tämän) Minulle riittää, että tulet kahden kesken kasvotusten pyytämään anteeksi. Tämän myötä opit ehkä jotakin, niin me kaikki. Ainakin sen, että esimieskin on ihminen. Vai mitä? Sähköpostin minä säästän, ihan oikeusturvani vuoksi jos tämä menettely ei sinulle sovi.

 

p.p.s.s Ja teille kaikille. Kokeilkaapa omalle esimiehelle, käykääpä kertomassa huomenna tai laittakaa sähköposti, että hän on dinosaurus ;)

1 kommentti . Avainsanat: alaistaidot, esimies

Määrätty määräaikaisuuteen?!

Maanantai 21.10.2013 klo 20:41

Mieleni tekisi kertoa, että ”tämä tarina ei ole tosi”, vaan se valitettavasti on. Kymmenille, sadoille, jopa tuhansille työntekijöille terveydenhuollossa se on. Tehyssä tehdyn selvityksen mukaan (vuonna 2006) työskenteli määräaikaisissa työsuhteissa kunnissa jopa 25 % henkilöstöstä. Huolimatta ”toimista” joita määräaikaisten vähentämiseksi on omassakin organisaatiossa viime vuotena tehty, määräaikaisten prosentuaalinen osuus alkaa lähestyä uhkaavasti 30 %. Ja sen suunnan piti olla aivan toinen. Mikähän meillä siis oikein kusee henkilöstösuunnittelussa?

 

Kerronpa esimerkin, jolla ei liene todellisuuspohjaa tai sitten on. Olipa kerran terveydenhuollon toimintayksikkö, jossa vuosien saatossa otettiin käyttöön aina uusia tutkimuksia ja hoitomenetelmiä. Potilaita hoidettiin vuosi vuodelta enemmän ja kaikki potilashuoneet olivat aamusta iltaan käytössä. Tuotanto oli huipussaan. Vaan henkilöstöresursointi saattoi unohtua tehokkuushöyryissä. Yhdellä hoitajalla ei pystyttykään hoitamaan toimintaa viidessä tutkimushuoneessa ja kuudella vastaanotolla. Vakansseja toiminnan hoitamiseen ei vaan ollut tai saatu lisää, entisillä mentiin. Toisin sanoen tehokas toimintayksikkö rakennettiin itsepetoksen varaan ja vuoden päätteeksi ihmeteltiin henkilöstöbudjetin ylityksiä. Noh, kokonaisuudessa se ei tuntunut, kun kymmenes lääkäri ylennettiin osastonylilääkäriksi (ilman osastoa) ja tutkimusvälineistö uusittiin samassa tahdissa kun tuote-esittelijä piti tapaamisiaan sairaalan ravintolassa.

 

Samassa yksikössä työskenteli siis joukko määräaikaisessa työsuhteessa olevia hoitajia. Vuodesta toiseen nuo samat henkilöt tapasivat toisensa työhuoneissa ja ihmettelivät kahvihuoneessa että kuka paikallaolijoista olikaan vakituisessa työsuhteessa. Todettiin, että vain yksi. Työsopimuksia tehtiin kuukauden ja kolmen pätkissä. Elämä oli siis määrätty määräaikaiseksi työnantajan toimesta.

 

Työnsä nämä hoitajat hoitivat moitteettomasti, kouluttautuivat uuteen, saivat potilailta kiitosta ja vastasivat henkilöstökyselyyn kuinka hyvin työssään viihtyivät. Mutta se Elämä….. Lapset ja puoliso olivat oppineet jo tähän määräaikaiseen maailmaan useiden vuosien ajan. Elämää ei voinut suunnitella, kun äidin työsopimuksen loppuun saakka. Oma koti ja muut suuremmat hankinnat oli jouduttu tekemään uhkarohkeudella. Koskaanhan ei tiennyt riittikö tulot lainanmaksuun vielä puolen vuoden päästä. Välillä äidit tosin yllätettiin, kuin lauantai-illan lottoarvonta. Sähköpostissa kerrottiin työsopimusta uusittaneen kuukaudella. Kukaan ei kyllä kasvotusten muistanut kysyä sopiiko se heille. Heidäthän oli osaansa määrätty!

 

Terveydenhuoltoa vaivaa kuulemma henkilöstöpula!? Kuvittelisi, että työmarkkinoilla saatavilla oleva henkilöstö hakeutuisi työpaikkaan, joka noudattaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa, muun muassa vakituisilla työsuhteilla. Uskoisin myös, että vakituisessa työsuhteessa myös henkilöstön pysyvyys olisi paremmin turvattu, kuin organisaatioissa joiden henkilöstöresursointi perustuu sijaisuuksiin. Määräaikaisuuden perusteluksi ei yksinkertaisesti riitä sijaisuudet, niitä meillä kyllä riittää. Jos lasken oman ammattiosaston jäsenille keskimääräisen vuosilomaoikeuden, niin se tekee jo 55 500 työpäivää. Kai nyt lyhyemmälläkin matematiikalla pystyy laskemaan, että sellaista määrää varahenkilöstöä meillä ei ole ja niin supistetuksi toimintaa ei saada (ellei lakkauteta organisaatiota), että kaikki voisivat lomansa silloin pitää.

 

Niin, toiminta terveydenhuollossa näyttää olevan rakennettu mielikuvitusresursointiin ja samaan aikaan tuosta mielikuvitusresursoinnista pitäisi tällä hetkellä karsia henkilöstömenoja. Ehkä terveydenhuollon organisaatioiden pitäisi kilpailla myös mielikuvituspotilaista. Varsinkin kun kansalaiset voivat valita kohta hoitopaikkansa, niin mielikuvituspotilaita kannattaisi kilvan tavoitella. Heidän pohjalleen rakennettu henkilöstöresursointi saattaisi jopa pysyä budjetissakin.

 

p.s Haluaisitko sinä, että elämäsi olisi määrätty määräaikaiseksi työnantajan toimesta? Minä en.

 

p.p.s.s Ja te määräaikaisissa työsuhteissa olevat tehyläiset (huolehdin ensin "omistani"), vaikka kuntien ja sairaanhoitopiirin talous on kuralla, se ei voi olla este teidän vakinaistamiselle.

 

 

 

 

 

 

1 kommentti . Avainsanat: määräaikaiset työsuhteet

Jyväskylä - Judgement day(s)

Tiistai 1.10.2013 klo 21:05

Jyväskylässä, Suomen seitsemänneksi suurimmassa kaupungissa, alkavat huomenna 2.10. tuomionpäivät. Kuusi viikkoa kestävistä YT-neuvotteluista päätettiin viime perjantaina kaupunginhallituksessa. Vaikka ennakkoaavistuksia tai ajatuksia varmaan kaikilla oli kaupungin taloudellisesta tilanteesta, tuli 900 henkilötyövuoden vähennystarve aika karmeana kasvoille.

 

Jälkiviisaus on yleensä parasta viisautta, mutta palataanpa ajassa vuoteen 2009, kun Jyväskylän kaupunkiin liittyi Jyväskylän maalaiskunta ja Korpilahti. Mitähän tapahtui ko. liitoksessa esim. keskiportaan työntekijöille? Vähennettiinkö heitä rakenteiden muuttuessa? Tuskinpa. Entäpä Keljonlahden voimalaitos…oliko Jyväskylän kaupungin ihan pakko rakentaa se 250 miljoonalla eurolla. Ja miten Lutakon satamatien tunnelin rakentaminen… taisi 15 miljoonaa mennä ja hulevesiä pumppaillaan jatkuvalla syötöllä. Totta kai sekin vaikuttaa, että veronmaksajat eivät ole niitä rikkaimpia, työttömiä ja opiskelijoita paljon ja veroja maksavien yritysten osuus pieni. Että tällaisesta (maasta) kaupunki ponnistaa…

 

Vaikka kaupunginjohtaja Andersson toteaakin kaupunkilaislehdessä kuinka henkilöstöä ei pidä syyllistää taloudellisesta tilanteesta, niin henkilöstöön YT-toimet kohdistuvat. Henkilöstöjohtaja Malkki puolestaan kuvaa henkilöstön olevan tilanteessa suomalaisen rakennemuutoksen kenttätyöntekijöitä. Toivottavasti tuo ei kuvainnollisesti tarkoita, että ”ulkona töistä kentällä”. Kaupungin henkilöstöstä noin 40 % työskentelee sosiaali- ja terveyspalveluiden piirissä, samansuuntainen on sivistyspalveluiden osuus. On siis selvää, että myös lukuisa joukko tehyläisiä on YT-toimien kohteena. Ja mietinpä miltä niissä insinööri-sairaanhoitaja perheissä tuntuu tällä hetkellä, kun Metso Paperinkin lomautukset koskettavat Jyväskylän toimipistettä.

 

Ja eniten toimet kohdistuvat kansalaisiin, palvelujen käyttäjiin. Naapurin pikku 3-vuotiaaseen, joka lähtee aamulla iloisen ”Peipposet”-päiväkotiryhmään, mummuun, joka tänään kauppajonossa maksoi kolikoillaan purkkihernekeiton, nuoriin, jotka täytyisi pitää poissa kaduilta ja tarjota sen sijaan koulunpenkkiä elämänevääksi, perheelle, jossa neuvolantäti on ainut tuki ja turva sekä niihin kuntalaisiin, jotka eivät yksinkertaisesti enää pärjää kotona ja tarvitsevat ympärivuorokautisen hoitopaikan. Yllämainitut eivät ehkä pysty pitämään ääntä itsestään tai puolustamaan oikeuksiaan….Don’t judge them!

 

p.s Voimia kaikille kaupungin työntekijöille ja työntekijöiden asioita ajaville pääluottamusmiehille, mutta ennen kaikkea tehyläiselle Suihkosen Ainille! Sinua tarvitaan, edelleen. Teet parhaasi, sen me kaikki tiedämme!

 

p.p.s.s Muistutan myös, että toimivilla sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluilla säästetään monta euroa erikoissairaanhoidonkuluissa. Suljettu tai ulkoistettu terveysasema ei ole lähete erikoissairaanhoitoon.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteistoimintamenettely, Jyväskylä

Elävätkö kokoomusnuoret omassa BB-talossa?

Tiistai 10.9.2013 klo 17:39

Tämä on vaarallista, sotkeutua nimittäin poliittiseen keskusteluun. Otan riskin :) Vaarana on, että kokoomusnuorten seuraavassa tavoiteohjelmassa tällainen, heidän mielipiteiden arvostelu (tai jopa minut) julistetaan ikuiseen kadotukseen. Toisaalta minun kai pitäisi ymmärtää, että nuoruus ja hulluus….Kai se raja johonkin on kuitenkin vedettävä. Se, että jaksan blogin verran asiaa ihmetellä ei johdu ärtymyksestäni.  Ei, minusta touhu vaan tuntuu kansalaisena oudolta, hyvin oudolta. Ilkka Kanerva kommentoi heidän julistuksien olevan kokonaan toiselta planeetalta. Minä en taida tunnistaa edes sellaista planeettaa.

Joten mietinpä vaan, että kokoomusnuoret taitavat asuvan ihan omassa BB-talossa. Talossa, jossa ”iso-veli” eli puolue voi periaatteessa puhein valvoa ja ojentaa, mutta porukka elää arkeaan omassa ajassa ja omalla tavallaan. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja irtiottoja ei saada katsella viikoittain televisiosta, vaan lukea milloin mistäkin mediasta. Viime aikoina on tuntunut siltä, että jos ko. ryhmittymä haluaa nostaa itseään esille, niin siinä ovat kyllä onnistuneet. Tokikin jos aikovat poliittisesti urallaan edetä, niin kyllä pelottaa allekirjoittanutta Suomen tulevaisuus. Mutta mikä on totuus?!...

Voiko olla niin, että kokoomusnuorten mielipiteet heijastelevatkin ”emopuolueen” ajatuksia? Ajellaan kaksilla raiteilla tai toimitaan puolueen omantuntona, niin kuin Koski itse valituksi tullessaan asian ilmaisi. Onko Kataisen puolueen linja siis horjahtanut liiaksi vasemmalle? Korjausliikkeen tekemiseen tarvitaan kokoomusnuoria, jotka nostavat puolueen oikealle oikeistolaiselle tielle. ”Hyvä ja energinen fiilis” kommentoi Katainen aika positiivisen sävyyn. Onko hän ihan odottanut tätä ulostuloa? Mene ja tiedä. Tämä vain tällaisena heittona ja revin sormia irti näppäimistöltä;)

 

Mutta sangen outoja ovat siis kokoomusnuorten ajatukset Suomen ”pelastamiseksi”. Kielto poistaa kansanryhmän vastainen kiihottaminen….jaa, sekö on pääministerin peräänkuuluttama avoimuutta, vastuullista vaikuttamista tai kansainvälisyyttä. Onkohan minulla luki- tai ymmärryshäiriö?  Sote-ongelmatkin hoituvat yksityistämisellä ja työmarkkinat eivät heidän mielestään tarvitse säätelyä. Jestas! Koskelle tiedoksi, että työmarkkinoiden säätelyn tavoite on parantaa työntekijän asemaa ja sitä kautta työhyvinvointia, mutta hitto eihän se teitä taida kiinnostaa. Ay-liike romukoppaan….sekö on Kosken ja kumppaneiden mielestä nuoren sukupolven tahtotila. Ai mahdotonta, onko siitä niin kauan kun olin heidän ikäisensä, kun en tunnista ajatuksia lainkaan omikseni. Toivon myös vilpittömästi, että naapurin nuoret eivät ajattele kuten te.

 

p.s Kuvittelin aiemman puheenjohtaja Scubackin heiton liittyen lapsilisiin yhden ihmisen tyhmyydeksi. Nyt mietin, että asuuko teissä kokoomusnuorissa sittenkin pieni halla-aho tai hakkarainen?

 

p.p.s.s jos Susanna Koski haluaa vaihtaa ajatuksia kanssani, niin se sopii. Tokikaan tällaisen parasta ennen- päivämäärän saavuttaneen demarin ajatuksia he tuskin haluavat kuulla. Kokoomusnuorten ikähaitariin en taida mahtua, en kyllä haluakaan. Toivotan teille lopuksi ryhmänä paljon elämänkokemusta ja sitä kautta viisautta - kuunnelkaa aikuisia ja katsokaa ympärillenne.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Alkusyksyn "hiekkalaatikkoleikit"

Keskiviikko 21.8.2013 klo 16:01

 

Kesä on kai ohi ja aurinkoa riitti kaikille. Allekirjoittaneen loma oli aivan liian lyhyt ja väärään aikaan. Ainakin jotkut pällipäät eivät ole tajunneet sitä, että se on tosiaan elokuussa, koska työpuhelimeeni näyttää päivittäin joku yrittäneen soittaa ja sähköpostiin on tungettu postia, jonka deletointiin menee ilmeisesti ensimmäinen työviikko. VAU!…tunnun todella ”voimaantuneelta” aloittamaan työni maanantaina.

 

Viime päivien uutisointia seuranneena alkusyksyn ”hiekkalaatikkoleikit” tuntuvat alkaneen. Imatralta JHL on irtisanoutunut yhteistoimintasäännöstä, koska ei voi hyväksyä kuin pääsopijajärjestöjen edustajia yhteistoimintatoimikuntaan. Tehyä ei heidän mukaan sinne voi päästää. Ensireaktioni oli että …le, taasko tämä alkaa tai jatkuu.  Eikö se symppiksen oloinen liiton puheenjohtaja Eloranta saa väkeään ruotuun? Vaan sitten kiitin mielessäni JHL:ää tästä julkisesta tuesta, jonka se Suomen suurimpana ja komeimpana ammattiliittona Tehylle antaa. Niin, tehän haluatte tällä vain viestittää kuntatyönantajalle, että Tehyn tulee olla pääsopijajärjestö! Kiitos JHL tuestanne. Yhteistyössä on hyvä hoitaa julkisen sektorin edunvalvontaa tällaisina taloudellisesti kurjina aikoina, eikö? Varsinkin kun yhteistoimintalain henki on, että se luo edellytykset todelliselle vuoropuhelulle työpaikoilla.

 

Suomen Turkkusessa on myös hiekat loppunut laatikosta tai lapioijat mättäneet ne pois. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin 5,8 miljoonaan euron säästöjä haetaan henkilöstökuluista; lomautuksilla, palkkojen(!)ja lomarahojen leikkauksilla. Niin justiinsa. Teillä sitten ilmeisesti potilaat hoituvat perusterveydenhuollossa, sairastuvuus on alentunut tai henkilöstön rekrytointi on jatkoakin ajatellen kunnossa....Täytyy tässä kohtaa lainata pj Raunoa ja todeta, että tämän masentavan uutisen muuttaminen positiiviseksi edellyttää yhdessä tekemistä ja sopimista. Toivottavasti Turussa kuullaan ja kuunnellaan myös henkilöstöä, järjestöjä ja tietenkin Tehyä :) Ja kannatan lämpimästi ajatusta, että luottamushenkilöt voisivat jäädyttää kokouspalkkionsa vaikka koko ensi vuodeksi.

 

Keski-Suomessa vastaavasti ”innovoidaan”. Sairaanhoitopiiriin kuuluva seututerveyskeskus haluaa eroon vuokralääkäreistä ja korottaa sen sijaan omien uusien, aloittavien lääkärien palkkoja 800-1000eurolla kuukaudessa. Ok, ymmärrän, että oma vakituinen lääkäri on parempi kuin silloin tällöin piipahtava vuokralainen, joka saa aikaan oman palkkansa lisäksi lisälaskua kunnalle lähettämällä kaikki potilaansa erikoissairaanhoitoon. Varsinainen ”säästösopimus” siis tämäkin. Sitä en ymmärrä, että lääkärien työn koetaan uran alkuvaiheessa olevan NIIN vaativaa sekä rasittavaa, että tuolla ”pienellä”, kylläkin määräaikaisella korotuksella, kannustetaan heitä uran alkuun. Kyllä hoitajan työtäkin voisi tukea niin uran alussa, välissä kuin lopussakin…

 

Että niin se on hiekkalaatikkokausi avattu ja valitettavasti julkisen sektorin laatikoilla hiekkavajaus on ilmeinen. Ämpärit ja lapiot lentävät, kun sitä kestävyysvajetta korjaillaan….vielä ensi keväänä, syksynä ja sitä seuraavina vuosina. Toivoisi kuitenkin veronmaksajana ja julkisen sektorin työläisenä, että annettaisiin kaikille tilaa laatikolla ja tehtäisiin kakut yhteisymmärryksessä. Ja sitä olemassa olevaa hiekkaa pitäisi hoitaa...

 

p.s ai miksi olen avannut työpostin….hoidan ammattiosaston asioita ja siitä ei olla lomalla

 

p.p.s.s pihalle ilmestyi hiekkalaatikko, en osaa sitä käyttää, suurin mielenkiinnon kohteeni on, että milloin naapurin 3- vuotiaan lisäksi laatikkoon pissaa toisen naapurin kissa :)…. Julkisen sektorin laatikkoon tuntuu muuten ruikkivan kaikki

 

hiekkalaatikko.jpg

 

2 kommenttia . Avainsanat: julkinen sektori, yt-toimikunta, Imatra, VSSHP

Vanhemmat kirjoitukset »