Sarin blogi

Työehtosopimuksien mukaisista työajoista- totuuden nimissä!

Sunnuntai 11.6.2017 klo 19:17


Tällä viikolla mediassa julistettiin isoilla otsikoilla kuinka parissa sote-alan liitossa alkoi 6h kesätyöaika. Tämän toisen liiton päättäjän roolissa luin tätä tietysti eri tavalla kuin jäsenet tai tavallinen kansalainen. Otsikkona se vaikutti suorastaan pöyristyttävältä asialta ja ilman taustatietoa minuakin olisi v….nut. Harmi vaan, että media myy uutisilla, jotka ovat melko usein irrotettuna kokonaisuudesta.

Tehyn työntekijöiden edunvalvoja tai ammattiliitto ei lähtökohtaisesti ole Tehy, vaan liitto nimeltä JAMI. Toki osa heistä voi kuulua siis lisäksi Tehyyn. Tehy on siis työnantajan asemassa, kun heidän työehtoihinsa liittyen istutaan neuvottelupöydässä. Heillä on oma työehtosopimuksensa, kuten meillä kuntapuolella KVTES tai yksityisellä puolella terveyspalvelualan työehtosopimus, ensihoitopalvelualan työehtosopimus, Hammaslääkärien työnantajayhdistys ry:n ja Tehy ry:n välinen työehtosopimus jne. Kaikissa näissä sopimuksissa on omia eroja ja minulle se esim. kuntapuolella työskentelevänä suo pitkän vuosilomaoikeuden 38 päivää. Heillä on sopimuksessa 6h kesätyöaika, mutta kumma juttu, että siitä muuna aikana tehtävästä työajasta ei uutisoitu. Tai siitä, että hekin saivat oman osana KIKY:stä, enkä tarkoita positiivisessa merkityksessä.

Hyvä kollega ja tehyläinen, olen todella pahoillani, että uutinen aiheutti meille sisäistä eripuraa. Väitän, että jatkamalla tätä keskinäistä torailua siitä nauttii ennen kaikkea meidän tehyläisten työnantajapuoli. Mikäs sen mukavampaa kun hajottaa meitä sosiaali- ja terveysalan pienipalkkaisia työntekijöitä näin sote-uudistuksen, ja tulevan neuvottelukierroksen kynnyksellä. Sitä minä en halua, etkä varmaan sinäkään. Ilman joukkovoiman ja yhteisön, tässä tapauksessa Tehy yhteisön turvaa, olemme kovin yksin taistelemassa asemastamme tulevassa sote:ssa. Kuten moni tietää, ”Loimaan kassaa” ei kiinnosta kuin työttömyyskorvaus. Se ei tarjoa myöskään ammatillista vastuu ja oikeusturvaa, jos sitä tarvitsen. Totuuden nimissä, se ei ole sinun etujesi mukainen vaihtoehto.

Jos haluat kaiken kaikkiaan muutosta Tehyn toimintaan tai Tehyn toimintaan työnantajan roolissa- on sinulla mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä Tehyn valtuustovaaleissa 11–18.9.2017. Niin me teemme tulevaisuutta ja muutosta- yhdessä!

Avainsanat: työehtosopimus, työaika, tehy


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään